Sastojci

  • 500 g telećih šnicli
  • 250 g pršute
  • 1 kg krompira
  • 50 g maslaca
  • malo mleka
  • peršun
  • so, biber, ulje
  • Za sos holandez:
  • 250 g maslaca
  • 2 žumanceta
  • 4 kašike belog vina
  • sok od jednog limuna
  • so, biber
Šnicle sa pršutom

Priprema recepta

Skuvajte krompir, izgnječite ga, dodajte maslac i mleko, pa napravite pire. Šnicle istanjite tučkom za meso, posolite, pobiberite, obmotajte pršutom i ispecite na zagrejanom ulju. Za sos rastopite maslac i ostavite ga sa strane. Stavite manju šerpu u veću posudu s ključalom vodom i na pari umutite žumanca i belo vino. Polako, uz stalno mućenje, dodajte rastopljeni maslac, malo soka od limuna, so i biber. Kada počne da se zgušnjava, sos je gotov. Na sredinu tanjira sipajte krompir pire, preko njega stavite šniclu, a okolo sipajte holandez sos i ukrasite seckanim peršunom.