Sastojci

  • 1 koren celera (srednje veličine)
  • 2 veće šargarepe
  • 1 jabuka
  • 1 veza rotkvica
  • 2-3 stabljike celera
  • 50 g badema
  • 50 g brusnice
  • sok jedne pomorandže
  • malo maslinovog ulja
  • himalajska so
Detox salata

Priprema recepta

Celer i šargaru sam oljuštila i iseckala na štapiće (možete i narendisati na krupno rende). Jabuku sam takođe iseckala na štapiće, sa sve korom. Dodala sam na listiće seckane rotkvice, na tanko seckanu stabljiku celera i brusnice. Sve sam dobro promešala, prelila mešavinom soka od pomorandže, maslinovog ulja i himalajske soli i opet promešala.

Salatu sam odmah servirala na tanjire, od gore posula malo maslinovog ulja i pobacala grubo seckanih badema.
Najbolje je napraviti količinu koju možete odmah pojesti jer stajanjem gubi na "kvalitetu" ;)

Izvor: blog Ja u kuhinji