Sastojci

  • 500 g rendane mlade šargarepe
  • 3 struka mladog luka
  • kašika hladno ceđenog maslinovog ulja
  • 2 kašičice vinskog sirćeta
  • kašičica žutog šećera
  • čen sitno iseckanog belog luka
  • kašičica rendanog đumbira
  • kašika meda
  • so i biber po ukusu
Osvežavajuća salata sa bebi šargarepom

Priprema recepta

U velikoj posudi za salatu pomešajte mladu šargarepu i luk isečen na tanke kolutove.

U manjoj činiji sastavite maslinovo ulje, vinsko sirće, beli luk, šećer i đumbir, pa dobro promešajte da se sastojci dobro apsorbuju.

Na kraju dodajte med, dobro promešajte i prelijte preko šargarepe i luka. Posolite i pobiberite po ukusu, dobro promešajte, poklopite posudu i stavite je u frižider na 20 minuta pre serviranja.